2020 har vært et innholdsrikt, spennende og utfordrende år. Vi vil takke alle brukere og samarbeidspartnere for å ha bidratt til videreutviklingen av Oss Norge og vår teknologi. Til tross for at store deler av året har vært et annerledes år enn noen av oss så for oss, har skuta kjørt fremover og nye mål er nådd.

Oss-appen fikk en makeover, og flere nye funksjoner kom på plass📱

Takket være engasjerte brukere fikk vi gode tilbakemeldinger på hvordan vi kunne forbedre brukeropplevelsen i appen. Oss-appen fikk en helt ny hjemskjerm, hvor brukeren raskt og enkelt får oversikt de ligger an. Alt samlet på ett sted, hvor man enkelt kan klikke seg videre for dypere innsikt i eget strømforbruk.

Oss-appen har blitt fylt opp med flere nye funksjoner, som skal hjelpe forbrukeren til å få enda bedre oversikt og kontroll over forbruket sitt.

  • Vi har implementert strømpris fra NordPool og mulighet til å legge inn egen strømavtale,  så du til enhver tid får se hva strømmen koster💰.
  • Det er blitt utviklet en prisindikator som viser deg når det er billig og dyrt å bruke strøm, så du enklere kan tilpasse forbruket ditt til timer med lavere pris🚥.
  • Brukere har fått mulighet til å sammenligne forbruk med tilsvarende hjem. På den måten kan du få den deilige bekreftelsen på at du er en litt bedre strømforbruker enn naboen🏘️.
  • Vår geniale data scientist, Sébastien, har laget en algoritme som forteller deg hvor mye strøm du mest sannsynlig kommer til å bruke den inneværende dagen🤓.
  • Forbrukshistorikken har fått en ny fane. Nå kan du se historikk minutt for minutt for de siste 24 timene🕑.

Spennende og innovative prosjekter er blitt satt i gang🤩

Sammen med If forsikring har vi startet et pilotprosjektet for å se på hvordan data fra strømmåleren kan bidra til å forebygge skader i norske hjem. Målet med prosjektet er å undersøke hvordan vi kan kombinere flere datakilder og utvikle nye tjenester som gjør hverdagen tryggere for forbrukeren.

Vi har gått inn i et utrolig spennende samarbeid med Enfo i forbindelse med deres analyse-/fleksibilitetsplattform flextools, som skal identifisere og ta ut fleksibilitet. Det jobbes med å bygge et økosystem som skal hjelpe oss å flytte laster, og posisjonere oss for fremtiden. Vi skal bidra med Oss-teknologien, ved å hente ut og levere detaljert sanntidsinformasjon om strømforbruket fra HAN-porten til deres plattform.

Vi har deltatt på webinar med Microsoft, og blitt trukket frem som et eksempel på bedrifter som bidrar positivt til det grønne skiftet🌍

Vi var så heldig å bli invitert til Microsoft for å dele våre erfaring med bruk av deres skyteknologi, og fortelle om vår reise fra prototype til full produksjon. To av våre klokeste hoder, Bent og Sebastien, gjorde en strålende innsats. Nå vet vi hvem vi skal sende neste gang det er et webinar eller en presentasjon😉.

Et stolt øyeblikk i 2020 var når Microsoft trakk frem Oss Norge som et eksempel på en bedrift som bidrar positivt til det grønne skiftet. Det er skikkelig stas at vår bedrift og teknologi er med å bidra til en bærekraftig utvikling ved å redusere utslipp og energiforbruk.

Kanskje årets høydepunkt for oss – vi gikk ut på markedet med Oss-brikken🎉

Det var skikkelig feststemning på kontoret den dagen vi trykket på play knappen og lanserte vår første kjøpsløsning av Oss-brikken på nettsiden. Investeringen vi gjorde i ny fraktetikett-skriver og strekkodeleser har kommet veldig godt med. Vi starter å få skikkelig dreisen på logistikk😅.

Det skal fortsette å være full fres i tjenesteutviklingen i 2021, og vi gleder oss til reisen videre. Med et fremoverlent team, engasjerte brukere, styret og eiere i ryggen er vi klar for å ta fatt på neste fase. En stor takk til alle har vært en del av Oss og vår hverdag.

Nå gleder vi oss til jul og noen rolige dager med familie og venner.

🎅Ønsker dere alle en riktig god jul og godt nytt år🎅