Det hele startet som en idé. Det meste gjør kanskje det?

Men, denne ideen var så god at vi ikke kunne la den slippe. Vi syns nemlig at strømbransjen er litt treig og traust og nettopp det ville vi prøve å gjøre noe med.

Vi syns også at strøm er litt kjedelig i seg selv. Misforstå oss rett, strøm gjør jo nesten alt vi elsker mulig, men, vi ser jo ikke strømmen i seg selv.

Strømmen muliggjør så mye, for eksempel kjenner vi varme, vi ler og gråter til HBO og Netflix og vi koser oss med god mat. Nå drømmer vi om å skape enda flere ting som gjør livet lettere, ting som starter med nettopp strømmen.


Tilbake til ideen

Vi jobber jo i strømbransjen fra før av, så da de nye automatiske strømmålerne kom til sikringsskapene våre klarte ikke Harald, som dere skal bli mer kjent med senere, å ligge unna. Han måtte finne ut av hvilke muligheter som lå der. De nye målerne har en ekstra utgang, en port som tilhører deg og oss som forbrukere. Dataen som kommer ut av den er faktisk veldig spennende. Ideen kom da vi forstod hva den kan brukes til.

Hva om vi kan gjøre livene til folk enklere og tryggere bare ved å utvikle en liten dings til den porten?

Det måtte vi grave mer i, og det viser seg at jo, det tror vi jammen at vi skal få til!

Alt Text

Dette måtte vi bare jobbe videre med!

Etter Harald pitchet ideen var vi alle solgt, dette måtte vi bare jobbe videre med!
Vi skjønte raskt at det ikke fantes en brikke god nok og at vi måtte lage vår egen. De andre brikkene på markedet fordrer at du kjøper en ekstra gateway og sender dataen over wifi. Det er to problemer med det: 1. Gateway er dyrt og 2. Sikringsskap har ofte dårlig dekning. Det syns vi ikke var bra nok.

Harald ringte Bendik og sammen begynte de å lage en prototype hjemme på kjøkkenet (ja, det var en stekepanne involvert). Det er denne prototypen som nå begynner å ta form som Oss-brikken.

Nå, et år etter ideen har vi opprettet et selskap, ansatt folk og jobbet en hel masse med hvordan vi kan utvikle nyttige tjenester for folk basert på disse dataene. Vi håper, og tror, vi er inne på noe her. Det er i alle fall en tjeneste vi selv gjerne vil bruke!

Alt Text

Vi vil være skikkelig kundeorienterte, helt på ordentlig!

Det har gjort denne reisen enda morsommere. Vi skal fokusere på hva kundene vil ha. Uansett! Det er gøy, for da må vi jo rett og slett spørre folk om hva de vil ha.

Derfor har vi fått kontakt med 700 personer som ønsker å være testbrukere hos oss.

Testbrukerne våre håper vi å få innspill av og få tyn av når noe ikke er bra nok, ja, samarbeide med rett og slett. Det er jo vinn-vinn om vi klarer å lage en skikkelig bra tjeneste som alle kan være fornøyde med.

Vi tror også at teknologi som smarthus (automatisering av hjemmet) ikke er like tilgjengelig for alle. Vi tror man bør ha litt greie på smarte dingser, og må ønske å bruke litt ekstra penger for å få det til. Oss er jo kanskje et godt alternativ om man ikke er helt klar for å gjøre en stor teknisk oppgradering med det første. Samtidig er det dine data, så vi skal så klart legge til rette for at de som er tech-savvy skal få tilgang på sine data gjennom Oss.


Hvordan ligger vi an lurer du kanskje på?

Jo, altså, vi er godt i gang. Oss-brikken som dingsen heter er under utvikling og testing akkurat nå. Den er forhåpentligvis klar i løpet av høsten. Så fort den er klar vil den bli sendt ut til alle dere testbrukere som har fått innstallert automatisk strømmåler. Om du er i tvil, les mer om det her. Det er viktig at du som testbruker er den samme personen som står som nettkunde hos netteieren (Om du får en felles regning fra strømleverandør og nettleverandør og er i tvil, så står det på den hvem som er netteier).

Nå håper vi bare alt går som planlagt og at dere slipper å vente lenger enn nødvendig!

Vi høres!

Har du noen spørsmål, aldri nøl med å kontakte Oss på hei@oss.no :)